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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  09/09/2022
Data da última atualização:  09/09/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  PESSOA, D. V.; ANDRADE, A. P. de; MAGALHÃES, A. L. R.; TEODORO, A. L.; SANTOS, D. C. do; ARAUJO, G. G. L. de; MEDEIROS, A. N. de; NASCIMENTO, D. B. do; VALENÇA, R. de L.
Afiliação:  DIANA VALADARES PESSOA, Federal University of Agreste of Pernambuco; ALBERICIO PEREIRA DE ANDRADE, Federal University of Agreste of Pernambuco; ANDRÉ LUIZ RODRIGUES MAGALHÃES, Federal University of Agreste of Pernambuco; ANA LÚCIA TEODORO, Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia do Piauí; DJALMA CORDEIRO DOS SANTOS, Instituto Agronômico de Pernambuco, Arcoverde; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; ARIOSVALDO NUNES DE MEDEIROS; DANIEL BEZERRA DO NASCIMENTO, Federal University of Agreste of Pernambuco, Garanhuns; ROBERTA DE LIMA VALENÇA, Federal University of Agreste of Pernambuco, Garanhuns.
Título:  Forage nutritional differences within the genus Opuntia.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Journal of Arid Environments,v. 181, 104243, 2020.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this study is to evaluate the bromatological composition, carbohydrate fractionation, in vitro digestibility and gas production of varieties of forage cactus of the genus Opuntia, associated with different phenological phases. The experiment was conducted in a completely randomized design in a 5 × 3 factorial arrangement consisting of five forage cactus varieties of the genus Opuntia ((IPA-20 (Opuntia ficus-indica Mill), Gigante (Opuntia ficus-indica Mill), Erect Prickly Pear (EPP) (Opuntia stricta Haw), African Prickly Pear (APP) (Opuntia undulata) and F-08 (Opuntia atropes Rose)). and three phenological phases (young, intermediate and mature). The concentrations of neutral detergent fiber and the C ratio of carbohydrates were lower in the Erect Prickly Pear (EPP) variety, in this same variety, a higher proportion of pectin was observed along with the giant variety and higher in vitro digestibility, with similar digestibility for the African Prickly Pear (APP) and F-08. The concentration of total carbohydrates was higher in the IPA-20 variety since the gas production adjusted by the bicompartmental model was higher for APP. Was observed in all varieties greater concentration of neutral detergent fiber and the C fraction of the carbohydrates in the mature cladodes. In vitro digestibility of mature phase was also superior in all varieties except APP. The Erect Prickly Pear and African Prickly Pear varieties present best nutritional value for feeding ruminants... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Composição bromatológica; Fenofase; Pera espinhosa africana; Pera espinhosa ereta.
Thesagro:  Digestibilidade; Forragem; Nutrição Animal; Opuntia Ficus Indica; Palma Forrageira; Pastagem; Pectina.
Thesaurus Nal:  Animal nutrition; Forage; Pectins.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1146323/1/Forage-nutritional-differences-within-the-genus-2020.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA60021 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  21/12/2017
Data da última atualização:  26/12/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  IVAMOTO, S. T.; REIS JÚNIOR, O.; DOMINGUES, D. S.; SANTOS, T. B. dos; OLIVEIRA, F. F. de; POT, D.; LEROY, T.; VIEIRA, L. G. E.; CARAZZOLLE, M. F.; PEREIRA, G. A. G.; PEREIRA, L. F. P.
Afiliação:  Suzana Tiemi Ivamoto, Programa de Pós-Graduação em Genética e Biologia Molecular/Centro de Ciências Bioloógicas/Universidade Estadual de Londrina - UEL; Osvaldo Reis Júnior, Laboratório de Genômica e Expressão/Departamento de Genética/Evolução e Bioagentes/Instituto de Biologia/Universidade Estadual de Campinas - UNICAMP; Douglas Silva Domingues, Departamento de Botânica/Instituto de Biociências de Rio Claro, Universidade Estadual Paulista - UNESP; Tiago Benedito dos Santos, Laboratório de Biotecnologia Vegetal/Instituto Agronômico do Paraná -IAPAR; Fernanda Freitas de Oliveira, Laboratório de Biotecnologia Vegetal/Instituto Agronômico do Paraná -IAPAR; David Pot, CIRAD/UMR AGAP; Thierry Leroy, CIRAD/UMR AGAP; Luiz Gonzaga Esteves Vieira, Programa de Pós Graduação em Agronomia/Universidade do Oeste Paulista - UNOESTE; Marcelo Falsarella Carazzolle, Laboratório de Genômica e Expressão/Departamento de Genética/Evolução e Bioagentes/Instituto de Biologia/Universidade Estadual de Campinas - UNICAMP; Gonçalo Amarante Guimarães Pereira, Laboratório de Genômica e Expressão/Departamento de Genética/Evolução e Bioagentes/Instituto de Biologia/Universidade Estadual de Campinas - UNICAMP; LUIZ FILIPE PROTASIO PEREIRA, SAPC.
Título:  Transcriptome Analysis of Leaves, Flowers and Fruits Perisperm of Coffea arabica L. Reveals the Differential Expression of Genes Involved in Raffinose Biosynthesis.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  PLOS ONE, January 2017.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Coffea arabica L. is an important crop in several developing countries. Despite its economic importance, minimal transcriptome data are available for fruit tissues, especially during fruit development where several compounds related to coffee quality are produced. To understand the molecular aspects related to coffee fruit and grain development, we report a largescale transcriptome analysis of leaf, flower and perisperm fruit tissue development. Illumina sequencing yielded 41,881,572 high-quality filtered reads. De novo assembly generated 65,364 unigenes with an average length of 1,264 bp. A total of 24,548 unigenes were annotated as protein coding genes, including 12,560 full-length sequences. In the annotation process, we identified nine candidate genes related to the biosynthesis of raffinose family oligossacarides (RFOs). These sugars confer osmoprotection and are accumulated during initial fruit development. Four genes from this pathway had their transcriptional pattern validated by quantitative reverse transcription polymerase chain reaction (qRT-PCR). Furthermore, we identified ~24,000 putative target sites for microRNAs (miRNAs) and 134 putative transcriptionally active transposable elements (TE) sequences in our dataset. This C. arabica transcriptomic atlas provides an important step for identifying candidate genes related to several coffee metabolic pathways, especially those related to fruit chemical composition and therefore beverage quality. Our results are the ... Mostrar Tudo
Thesagro:  Coffea Arábica.
Thesaurus NAL:  Biosynthesis; Knowledge; Raffinose.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/169661/1/Transcriptome-analysis-of-leaves-flowers.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPCa - SAPC1244 - 1UPCAP - DD
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